escriu-me
My Photo

dissabte, 18 d’octubre del 2008

Dissabte, 18 d'octubre del 2008, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima

Aquesta nit, a les 21h, al Casal de l'Obrera:
Soterrani: Una obra d’intriga dirigida per Xavier Albertí, interpretada per Pep Cruz i Pere Arquillué, i escrita per Josep M. Benet i Jornet, que enganxa els espectadors a partir de la trobada casual de dos desconeguts.
ESPAI XXS/ Soterrani

La notícia fa referència al contenciós admès a tràmit aquesta setmana i publicat en el DOGC, (el trobareu en el meu resum d'aquest darrer dimecres dia 15; en aquest mateix dia també i podreu veure un altra contenciós contra el POUM i que sota un mateix paraigua agermana diferents lloretencs i societats lloretenques : D.CLIMENT GUITART PASCUAL, LLORET BARNA S.L., GAROÏNES S.L., JOAN BERNAT MONTERO I FERNANDO COLLADO FÀBREGAS; crec que també apunten cap el mateix sector: "El Portal de Ponent" ).






La notícia en si no aporta massa fora de per a qui en va patir el tall; però en el seu interior s'hi amaga una dada de suma importància i no és altra que la de que els arqueòlegs del Diari de Girona han trobat els vestigis del que és, va ser o pot ser serà, la línia del tren Lloret/blanes: "El tram de carretera inundada, segons va informar el Servei Català de Trànsit, és el que es troba precisament sota la via del tren."







La notícia fa referència al Baix Empordà, però aquí a casa nostre ja fa setmanes que es poden veure els pobres "negritos" enfilats als arbres sense cap mena de seguretat i també les furgonetes dels qui els hi compren les pinyes a preu de parracs...


Jo de vegades compro el cupó dels divendres i mai, però mai, m'ha tocat ni el reintegre. Fins i tot he arribat a pensar que fan trampa i que ni el reintegre rifen...!!!







És la notícia que els del Diari de Girona situen a Lloret..


l'Agenda:
LLORET DE MAR
10.30. Visita guiada als jardins de Santa Clotilde. 17.00. Museu del Mar - Can Garriga. Visita guiada multilingüe al centre històric.
6a Setmana intercultural i solidària. 11.30 i 12.30. Biblioteca municipal. El racó dels contes, Sobre els drets humans i els drets dels infants, a càrrec de Va de Contes.
21.00. Espai XXS. Representació de l'obra Soterrani, de Xavier Albertí, amb Pep Cruz i Pere Arquillué.
21.00. Església de Sant Romà. Concert de guitarra.
22.00. Beach Club. Concert del grup Alter3go.
Modelisme naval. Sala d'exposicions de l'Antic Sindicat. Fins al 2 de novembre.
VI Jornades gastronòmiques La cuina de l'art. Fins al 31 d'octubre.

BLANES
21.30. Teatre de Blanes. Concert d'Amistat - V Cantate Barcelona 2008, amb la participació de corals de Blanes, Sardenya i Àustria.


Acaba amb un recordatori/petició: "Per cert, demà, 19 d'octubre, és el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama. Tu, què hi faràs? Lluiràs un llaç rosa o, atemorit per la crisi, amagaràs l'alegria sota l'ala?"

Interessantíssim article que aborda un tema no menys cabdal i que a les nostres contrades patim sense quasi adonant-nos, com és el cas de les mimoses o en el seu temps el pi.
Els articulistes en descriuen unes quantes:
"les robínies o falses acàcies (Robinia pseudoacacia), la figa de moro (Opuntia ficus-indica), totes dues d'origen nord-americà i ja naturalitzades en molts indrets; l'ailant (Ailanthus altissima), d'origen asiàtic; el plomall de la pampa (Cortaderia selloana), d'origen sud-americà; la nyàmera (Helianthus tuberosus), d'origen nord-americà, o la mimosa (Acacia dealbata), d'origen australià" i recomanen : "adoptar la urgentíssima mesura de no plantar més ailants i, en segon lloc, iniciar un pla de substitució dels plantats en els diferents indrets de la ciutat, com a mesura de respecte i de sensibilitat envers el territori. Els ailants són una amenaça per als nostres ecosistemes"
Si teniu un minut no us el perdeu...!!!






En aquest link hi podreu ESCOLTAR l'entrevista amb Almudena Fernández, de "Por Fin Alquilo"