escriu-me
My Photo

dijous, 24 de juliol del 2008

Santa Cristina 2008, les notícies que avui parlen de la Selva Marítima

Que tingueu tots/es una bona Festa !!!
Ens veiem a Santa Cristina...







Fins aquí hom pot pensar: què li ha agafat en en Jou avui ?, però més endavant sortim de dubtes, parla de la llengua: "alguns portals d'aquestes empreses et donen l'opció idiomàtica catalana però només en les pàgines comercials... les tarifes i les explicacions tècniques acostumen a derivar al castellà ..."




Amb to de befa els enumera tot dient: " El que els deia, una colla d'exagerats.
Si ens ho mirem bé, a les comarques gironines només hi ha el festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu, el de Peralada, el de Cap Roig, l'Aphònica de Banyoles, l'Etnival de Girona, el Poparb d'Arbúcies, els de Jazz de Begur, Platja d'Aro i Gualta, el de Músiques Religioses de Girona, el de Cadaqués, el de Blues de Roses, l'Ésdansa de les Preses, la Schubertíada de Vilabertran, el Musicant de Campllong, l'Isaac Albéniz de Camprodon, el de Música de Cambra de Santa Cristina d'Aro, l'Acústica de Figueres, el Sons del Món de Vilabertran, el de Palafrugell, el de s'Agaró, el de Ripoll, el de Ribes, el Clon Festival de Lloret, el de Caldes de Malavella, el Doctor Loft... i deu o dotze més que em deixo."



L'Agenda
LLORET DE MAR
Festa major. 7.30. Passada dels obrers de Santa Cristina, pels principals carrers, per anunciar la sortida de la processó. 8.00. Sortida de la processó fins a la platja, per anar fins a Santa Cristina per mar. Després del cant de la Salve, a la badia de Santa Cristina, celebració de la regata de llaguts S'Amorra amorra (homes). En acabar la regata, missa solemne al santuari, amb acompanyament del cor Alba Prima. Veneració de sa Relíquia i cant dels goigs. A la sortida, a la plaça del Pi, estofat tradicional ofert als mariners i a les autoritats convidades. 12.00. Tornada de la processó fins a la platja de Lloret i regata de llaguts S'amorra amorra (dones). 12.00. 34è creuer S'amorra amorra, per a embarcacions de vela infantil des de Santa Cristina fins a la platja de Lloret. 19.30. Plaça de la Vila. Ball de Plaça o Dansa de les Almorratxes, a càrrec de quatre parelles d'obrers de Santa Cristina. 20.00. Plaça de la Vila. Audició de sardanes amb la cobla Foment de la Sardana. 22.00. Passeig Manel Bernat. Concert a càrrec dels grups lloretencs Hot Staff, The Wave, Victor Gioconda i Gonzalo Ayuso.

BLANES
Festa major. 18.00. Plaça dels Dies Feiners. Espectacle infantil amb el grup Els Trapelles. 19.00. Passeig de Dintre. Sardanes amb la Vila de la Jonquera. 22.30. Des de la roca de Sa Palomera. XXXVIII Concurs internacional de focs d'artifici de la Costa Brava, amb la Pirotècnia Zaragozana SA. 23.30. Camp de futbol dels Pins. Sa Costa Barrakes. Actuació dels grups El Último Ke Zierre, grup convidat i grup local. 23.30. Passeig de la Marina. Actuació dels grups participants a la gala de selecció d'Eurovisió, Lorena C i Bizarre.

TOSSA DE MAR
Excursió guiada del cicle Pas a Pas, de Tossa a Cala Morisca pel camí de ronda, per diumenge, a les 8.00. Cal inscriure's anticipadament a l'Oficina de Turisme. Excursió guiada del cicle Pa












La gent de la LLETRABORDA ha recuperat el programa de festa del Santa Cristina de 1914.
Feu.hi una ullada, és més que recomenable...













Així a cop d'ull ràpid no hi he vist res que parlés de les nostres contrades...